Hyperpigmentatie

Sanaderm introduceert specialistische pigmentbehandelingen voor de huid. Naast de al bestaande lijn voor pigmentproblemen heeft SanaDerm nu een nog intensievere lijn om alle soorten hyperpigmentatie aan te pakken.

De zogeheten MeLine is een unieke product en behandellijn tegen alle soorten hyperpigmentatie. Het gaat om (gezichts)behandelingen die donkere verkleuringen verminderd. Huidtherapeut Jorinde Scholtes voert deze behandelingen uit.

Huidtherapie is een vrij jong vakgebied en is daardoor continu in beweging. Er zijn vaak weer nieuwe behandelmethodes om de huid te verbeteren. Er komen daarnaast ook steeds meer onderzoeken naar verschillende huidproblemen en mensen vinden de huid ook steeds belangrijker worden.

Hyperpigmentatie is een probleem wat veel mensen ondervinden, zeker naarmate we ouder worden komen de zogenoemde ‘ouderdomsvlekjes’ vaak naar boven. Hoewel de meeste pigmentvlekjes onschuldig zijn kunnen ze vaak wel cosmetisch storend zijn en de huid er ‘oud’ uit laten zien. Daarnaast kennen veel mensen problemen als ‘zwangerschapsmasker’ of kunnen er door wondjes pigmentvlekjes zijn ontstaan. De oorzaken van pigmentproblemen kunnen verschillend zijn, daarnaast kunnen pigmentvlekken in verschillende lagen van de huid liggen. Hierdoor zijn pigmentproblemen één van de moeilijkste problemen binnen cosmetiek.

Het unieke van de MeLine is dat het zich richt op alle soorten hyperpigmentatie, het maakt dus niet uit door welke reden de hyperpigmentatie is ontstaan. Dit wil natuurlijk niet direct zeggen dat alle vormen van hyperpigmentatie met de MeLine zijn te verbeteren, maar het opent een heleboel deuren. Proffessor Fernando Bouffard is de oprichter van de MeLine, hij is een specialist in pigmentproblemen. Tot op heden was het praktisch onmogelijk om dieper gelegen pigment in de huid te behandelen, zeker in de meer donkere huidtypes was het risico op meer pigmentproblemen door behandeling groter dan het oplossen ervan. Deze nieuwe behandelmethode kan zelfs dieper gelegen pigment verminderen en verhelderen waardoor deze minder opvallen. Hoewel de behandeling intensief is, kunt u in principe gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten. In tegenstelling tot veel medische ingrepen om pigment te verminderen.

Huidtherapeut Jorinde Scholtes is getraind in het uitvoeren van deze behandelingen. Mensen met pigment problemen kunnen voor een gratis en vrijblijvende intake contact opnemen.