Close
Book Your Reservation

Echozorg 
Het IFR is een echografisch diagnose- en behandelcentrum opgericht door Robert de Zoet, chiropractor te Hoorn. ‘Eerst zien, dan behandelen’, is de uitgesproken visie van het IFR. Het was dan ook de eerste praktijk met echodiagnostiek in Hoorn en West-Friesland.

In het IFR wordt met West-Friese nuchterheid en Amsterdamse flair onderzocht en behandeld. Vriendelijk en direct. U krijgt bij ons een eerlijk advies, ook als we u niet kunnen helpen.

Het IFR kiest altijd voor de patiënt. We hebben goede echoapparatuur. We blijven ons nascholen, want behandelen kan altijd beter. Daarom verdiepen we ons in de nieuwste echo-inzichten en behandeling, van overal ter wereld.

Wekelijks verrichten we onder toezicht van een arts tientallen echogeleide interventies voor patiënten met slijmbeurs-, pees- en schouderaandoeningen. Met podotherapeut Jacques Paulus pakken we hielspoor en achillespeesklachten grondig aan.

Robert de Zoete begon met het IFR in 1990 nadat hij was afgestudeerd als chiropractor. In de loop der jaren (sinds 2007) bekwaamde hij zich in echografie — via nascholing en in zijn praktijk. Nog altijd volgt hij jaarlijks meerdere cursussen in het buitenland om zijn diagnostische en behandeltechnieken met behulp van echo te verfijnen. Sinds 2011 is hij full-time echografist, zowel voor diagnostiek als voor echogeleide interventies bij schouder-, pees- en gewrichtsaandoeningen.

Echografie voor het bewegingsapparaat

Bij Echozorg gebruiken we sinds 2007 echografie bij elke patiënt met schouder-, pees- of gewrichtsklachten.

De geluidsgolven van echografie stellen ons in staat om bij klachten aan het bewegingsapparaat de weke delen goed te beoordelen. Met echografie zoomen we letterlijk in op de klacht en zien we wat er aan de hand is. U kunt zelf op de echo meekijken naar een geïrriteerde slijmbeurs of een overbelaste pees; u ziet vocht in een gewricht of een verdikking van het gewrichtskapsel.

 

Echografie voor diagnose én behandeling

echo-geleide-injectie-echozorgEchografie is niet alleen voor diagnostiek een uitstekend hulpmiddel, maar ook bij de behandeling van klachten.

Als we weten wat er aan de hand is, weten we ook wat we eraan kunnen doen. De volgende stap is dan snel gemaakt.

Het aanprikken van pezen, het injecteren van een ontstoken slijmbeurs of peesschede doen we bij Echozorg al jaren echogeleid. We kunnen zo heel nauwkeurig werken.

Meer informatie over Echozorg?

Ga naar de website: www.echozorg.nl