Acne

Acne
Eén van de meest voorkomende huidaandoeningen bij jongeren is Acne. Acne is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door rode bultjes, ontstekingen, puistjes en mee-eters. Acne komt vaak voor bij jongeren tussen de 12 en 20 jaar, maar kan ook zeker bij volwassenen voorkomen.
Acne komt in veel vormen voor. Vaak denkt mij bij acne aan veel ontstekingen, maar mildere vormen van acne hoeven niet eens ontstekingen te bevatten. Bij een constant onzuivere huid met bijvoorbeeld veel mee-eters kan er ook al van acne gesproken worden.

Wat te doen bij Acne
Hoewel de zogeheten ‘jeugdpuistjes’ vaak na de pubertijd vanzelf verdwijnen, hebben sommige mensen toch vaak langer last van een onzuivere huid. Daarnaast kan acne ook erg cosmetisch storend zijn. Behandelingen hier tegen zijn niet slecht voor de huid en kunnen ervoor zorgen dat er later geen littekens ontstaan.
Onze huidtherapeut maakt gebruik van zogeheten resurfacing behandelingen. Deze behandelingen zorgen voor het heropbouwen van de huid. Met specifieke werkstoffen wordt de huid behandeld waardoor de onderliggende aspecten die acne veroorzaken (zoals de verhoogde talgproductie) worden aangepakt. Daarnaast wordt de huid hersteld en verzorgd, zodat de huid minder snel irriteert.

Vergoeding Verzekering en Kosten behandeling
Acne-therapie kan (deels) worden vergoed door de verzekering. Acne-therapie boven de 18 jaar komt altijd uit de aanvullende verzekering, dit betekend ook dat dit niet van het eigen risico af gaat. De behandeling kunt u ook zelf betalen, dit is geheel aan u zelf.

Prijs
Behandeling A.C.N.E. Resurfacing  € 95